fredag 8. april 2011

Expedisjon Longyear Dag 1

Da er snart expedisjonens første dag over, og for en dag det har vært!
Vi startet tidlig, kl 0700, med oppvåkning og så frokost, før vi hentet skuterene litt over kl 0800.
Etter litt proviantering, montering, pakkelering og annen fiksing, så var vi på vei ut av Longyearbyen og inn i Adventsdalen i 10 tiden. Vi kjørte i ett strekk inn til Tempelfjorden. Her hadde vi en liten rast mens vi koste oss med utsikten. Deretter fortsatte vi mot østkysten over en isbre. Vi ble møtt av en vegg med tåke på toppen av isbreen og den fulgte oss helt ned til østkysten. Bare minuttet før vi var nede lettet tåken og vi kunne se mange blå "diamanter" runt om på isen. Diamantene var faktisk store isblokker med gammel is fra breen som blir blå når oksygenet forsvinner ut fra isen. Etter tips fra lokale helter kjørte vi litt norover langs kysten på havisen for å se om vi fikk se isbjørn. Og etter bare 30 min fant vi ei Binne med 2 små bamser som lå og slappet av i vårlufta (som for øvrig var rundt 15 minus).
Vi brukte litt tid på å ta bilder av isformasjoner før vi satte nesa hjemover Vi fikk lekt litt med skuterene opp over isbreen på hjemturen, og det ble litt kappkjøring. På vei mot Fredheim klarte vi å få en stk skuter som gikk tom for bensin og en stk skuter med slitt variator reim. Vi Ordnet opp i problemene og kjørte hjemover.

Nå på kvelden har vi vært på kroa og fått oss en pizza og litt øl. Siden vi skal opp kl 0745 så blir det tidlig kveld her, selv om det er helt lyst ute nå kl 2230 på kvelden. Legger ut noen bilder her som dere kan kose dere med.







Ingen kommentarer: