tirsdag 21. juni 2011

Skråstadheia rundt

Har akkurat kommet hjem etter en flott tur i Jegersberg / Skråstadheia i Kristiansand.
Jeg og pappa startet fra Grønn slette litt over 19 i dag og satte kursen innover mot Øygardstjønn. Derfra gikk vi oppover mot Skråstadvarden, hvor vi etter ca 90 min gange kunne sette oss ned for en kopp kaffe en en liten sjokoladebit. Turen opp til Skråstadvarden er lite traffikert, og vi møtte ingen på vei opp eller der oppe. Slik er det ofte på skråstadvarden. Det er merkelig få som legger turen dit i forhold til den omvendte båt. Selve løypa er godt merket og man følger rød merking hele veien fra øygardstjønn.

Etter en liten rast labbet vi videre til den omvendte båt. Også dit er det merket løype, og det finnes 2 veier fra Skråstadvarden til Den Omvendte Båt. Vi valgte den som går rett bort, men den andre veien går via Oddersjå, den er litt mer kupert. 30 min senere var vi framme ved Den omvendte båt. Det ble en kort rast på 2 min her, før vi trasket videre. Turen ned er velkjent for mange her i Kristiansand, og vi gikk den vanlige veien ned dalen.

Siste delen av turen gikk på grusvei ned til Demningen på Jegersbergsvannet og så videre tilbake til Grønn slette og så opp til bilen. Hele turen var på gode 13 km, og tok oss ca 3 timer inkl rast. Vi kunne nok gjort dette raskere, men hva er kosen i det? Denne turen kan gjennomføres av de fleste uten mye trening. Hvis man er i veldig dårlig form så tar det kanskje en time ekstra, og det er mulig å gå andre ruter enn det vi har gått. Pappa er 58 år og har ikke gått lengre turer på over et år, og han klarte dette lett.

Så da er det bare å komme seg på tur eller hva?

Gps Tracking av turen er her

Noen bilder fra turen:

Menyen på Skråstadvarden


To glade gutter på tur:


Utsikten fra Den Omvendte Båt

Ingen kommentarer: